Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Επιστρέφει την διερευνητική εντολή και ο Τσίπρας

Απ' ότι φαίνεται, αυτή η καυτή πατάτα του σχηματισμού νέας Κυβέρνησης δεν αρέσει σε κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς... Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόλαβε καν να λάβει την διερευνητική εντολή από τον Κάρολο Παπούλια, την επέστρεψε το ίδιο βράδυ! Στο να την επιστρέψει πίσω φαίνεται να προσανατολίζεται και ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου.
Σήμερα το βράδυ, λοιπόν, μετά την ομιλία του ενώπιον της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει την διερευνητική εντολή.
Η απόφαση ελήφθη χθες, κατά την διάρκεια μακράς σύσκεψης που έγινε στην Κουμουνδούρου, και πριν από την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Κι αυτό γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι, αν δεχτούν ψήφο ανοχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα στρέψουν εναντίον τους όλους τους πολίτες που ψήφισαν την συμμαχία στις εκλογές της 6ης Μαΐου. 
Δηλαδή έτσι δεν θα ενοχληθεί ο λαός κ. Τσίπρα; Ο λαός σας ψήφισε για να δημιουργηθεί Κυβέρνηση της Αριστεράς, όχι για να αποποιηθείτε των ευθυνών σας...
Φαίνεται ότι η πρόκληση, τόσο από την πλευρά της ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, προς τον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει με την στήριξή τους, είναι γεγονός ότι "ζόρισε" τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί, φαίνεται ότι έψαχναν έναν πιο εύσχημο τρόπο για να ακυρώσουν την διαδικασία της διερευνητικής εντολής, χωρίς να φανεί ότι είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την νέα προσφυγή στις κάλπες!
Έτσι, επέσπευσαν τις διαδικασίες, οι οποίες αρχικώς επρόκειτο να ολοκληρωθούν την Πέμπτη και αποφάσισαν να ορίσουν τελικά τα ραντεβού με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο σήμερα για τις 6 και επτά το απόγευμα, αντί για την Πέμπτη που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Στο μεταξύ η Κουμουνδούρου έβγαλε οδηγία να αποσυρθούν τα στελέχη της από τις τηλεοράσεις και τα ραδιοφωνα μετά το «φιάσκο» της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Δημήτρη Στρατούλη στον σταθμό Βήμα FM, ο οποίος είπε ότι οι καταθέσεις των ιδιωτών θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη.
Όπως ήταν επόμενο, οι δηλώσεις Στρατούλη προκάλεσαν αναταράξεις στην Κουμουνδούρου, όπου και έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο από κλήσεις ιδιωτών που διαμαρτύρονταν για τις "απειλές" δέσμευσης των μικροκαταθέσεών τους. Τελικώς ο κ. Στρατούλης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση δίνοντας την δική του ερμηνεία στα όσα είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this