Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σχέδιο για ενιαίο ψηφοδέλτιο της Αριστεράς καταστρώνει η Κουμουνδούρου

Την ίδια ώρα που, όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας θα πετάξει από πάνω του την "καυτή πατάτα" του σχηματισμού νέας Κυβέρνησης, ένα άλλο σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό είναι η συγκρότηση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με την συμμετοχή όλων των κομμάτων της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένης της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, των Οικολόγων και άλλων δυνάμεων. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και μάλιστα να πάρει και το μπόνους των 50 εδρών ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση!
Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες ημέρες θα διευκρινίσει γραπτώς στο εκλογοδικείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν έχει συνιστώσες, αλλά τάσεις, σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, θα προσβάλλει και την συνταγματικότητα του εκλογικού νόμου ως προς το μπόνους, ισχυριζόμενος ότι δεν το δικαιούται η ΝΔ, καθώς αυτό παραχωρείται για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στο σκεπτικό του θα αναφέρεται ότι από την στιγμή που η ΝΔ δεν κατάφερε με τις επιπλέον 50 έδρες να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση τότε δεν τις δικαιούται.
Λέτε να τα καταφέρει τελικά ο Αλέξης; Όχι μόνο να μας πάει ξανά σε εκλογές, χωρίς ο ίδιος να κατηγορηθεί από τον κόσμο που τον ψήφισε για πολιτική δειλία, αλλά να καταφέρει να αναδειχθεί και πρώτο κόμμα;;; Και όλα αυτά με την συνένωση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς υπό ένα κοινό ψηφοδέλτιο;;;
Κι αφού είναι τόσο εύκολο αυτό, γιατί κ. Τσίπρα δεν έγινε πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου; Γιατί δεν συνεννοηθήκατε με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, ώστε να κατεβείτε με ένα κοινό ψηφοδέλτιο και να βγείτε πρώτο κόμμα; Ας κάνουμε ένα υπολογισμό: 16,78 % ο ΣΥΡΙΖΑ, συν 6,11 % η ΔΗΜΑΡ, συν 2,93 % οι Οικολόγοι Πράσινοι, συν 0,96 % η κοινωνική συμφωνία, συν το 1,19 % της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πόσο μας κάνει;;; Μας κάνει συνολικά 27,97 % κ. Τσίπρα! Γιατί δεν το κάνατε αυτό πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου;;;
Πολύ περίεργα όλα αυτά, κάτι δεν ταιριάζει... Δεν μου βγαίνουν όλα τα κομμάτια για να σχηματιστεί το παζλ κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this