Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας: "Ιστορική στιγμή για την αριστερά"

Για ιστορική στιγμή για την αριστερά και μεγάλη ευθύνη για τον ίδιο έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έλαβε διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. 
Ο κ. Τσίπρας έκανε παράλληλα λόγο και για μεγάλη ευθύνη και για τον ίδιο προσωπικά, σημειώνοντας ότι θα είχε περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει θετικά η εντολή αν είχαμε διαφορετικό νόμο ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει παραπάνω ψήφους. 
Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε στον κ. Τσίπρα να πετύχει το σχηματισμό κυβέρνησης, «γιατί η χώρα το έχει ανάγκη». 
Ο κ. Τσίπρας, θα ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με τους επικεφαλής κομμάτων, αρχής γενομένης της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων – Πράσινων και την Κοινωνική Συμφωνία. 
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή:
Στις:
-3.30 μ.μ. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη
-5.30 μ.μ. με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων από την Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, τον Παρασκευόπουλο Γ., επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γ. Τσέκο, συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας και Τ. Κρομμύδα, μέλος του Κ.Σ.
-7 μ.μ. με την Πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων η οποία θα περιλαμβάνει την άρνηση του Μνημονίου, το σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Την Τετάρτη θα συναντηθεί με εκπροσώπους της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κοινωνικούς φορείς.
Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Πάνο Καμμένο.
Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει «αλλά με ένα μορατόριουμ για το χρέος», σημειώνοντας ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να στηρίξει τα μνημόνια. Μάλιστα, δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του είπε «όχι» στο μνημόνιο. 
Χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία .
Μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει τίποτα που να απέχει απ' όσα έχει υποστηρίξει προεκλογικά.
Για την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ θα έχει επαφές και με κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή, όπως και με κοινωνικούς φορείς.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this