Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κατέθεσε την διερευνητική εντολή ο Σαμαράς - Άκαρπες οι συναντήσεις

Την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην οποία ανακοίνωσε πως κατέθεσε την διερευνητική εντολή.
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως προσπάθησε να βρει λύση και ως πρώτο κόμμα, η ΝΔ προσπάθησε να συνεννοηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Αναφέροντας ξεχωριστά τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε διότι ήταν υπέρ μίας κυβέρνησης της Αριστεράς. Στην συνέχεια συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μίας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής.
Την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης, όπως είπε και ο κ. Σαμαράς απέρριψαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι αρνήθηκαν να προσέλθουν για διαπραγματεύσεις, ενώ και με το ΚΚΕ συμφωνήθηκε να μην υπάρξει συνάντηση εφόσον δεν έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
«Οι πολιτικοί αρχηγοί είτε απέρριψαν ευθέως την συμμετοχή τους ή ήθελαν να συμμετάσχουν άλλου» συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Νέα Δημοκρατία ήταν το μόνο κόμμα που κατά την προεκλογική περίοδο τόνισε πως υπήρξε ο κίνδυνος ακυβερνησίας.
«Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και κατέθεσα την διερευνητική εντολή» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this