Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η κυβερνητική πρόταση που θα καταθέσει ο Τσίπρας στον Παπούλια

Στο προεδρικό μέγαρο θα μεταβεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη στις 2 το απόγευμα, προκειμένου να πάρει από τον Κάρολο Παπούλια την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:

1. Την άρνηση του Μνημονίου
2. Τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων
3. Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την συζήτηση που έχουν ανοίξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για στάση ανοχής των δύο κομμάτων σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του, έκαναν λόγο για προκλητικά ανεύθυνες θέσεις και σημείωναν την κατηγορηματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τα κόμματα αυτά.
Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι κατά την σημερινή συνάντηση Σαμαρά -Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα, δηλαδή είτε να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στάση ανοχής σε άλλη κυβέρνηση συνεργασίας, είτε να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή της ΝΔ.
Ο κ. Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά κάθε τέτοια προοπτική προβάλλοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Μνημόνιο και στην γενικότερη πολιτική τους που οδήγησε τη χώρα στην κρίση. Πλήρεις απαντήσεις για το θέμα αυτό αναμένεται να δώσει αύριο ο κ. Τσίπρας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ
Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκφράστηκε ικανοποίηση για την εκλογική επίδοση και στη συνέχεια συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όπου συζητήθηκε η τακτική που θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την διερευνητική εντολή.
Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε σχετικά με τη δυνατότητα του πρώτου κόμματος να έχει το μπόνους των 50 εδρών με ποσοστό κάτω του 20%. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές υπάρχει άποψη συνταγματολόγων ότι το μπόνους δεν το δικαιούται η ΝΔ και την Τρίτη θα γίνουν επαφές με συνταγματολόγους προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this