Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Λογοκρισία στα σχόλια από το Facebook!

Μια νέα μορφή λογοκρισίας φαίνεται θα εφαρμοστεί από εδώ και στο εξής στο Facebook.
Σύμφωνα με την νέα πολιτική, οι χρήστες θα αποθαρρύνονται από το να δημοσιεύουν "άσχετα ή ακατάλληλα" σχόλια.
Την διαπίστωση έκανε πρώτος ο Αμερικανός blogger Robert Scoble, ο οποίος όταν προσπάθησε να σχολιάσει ένα post στο Facebook, έλαβε ένα μήνυμα που τον προειδοποιούσε για την απαγόρευση.

Η απάντηση του Facebook για την περίεργη αυτή απαγόρευση αναφέρει:
"Προκειμένου να προστατεύσουμε τους εκατομμύρια χρήστες μας, διαθέτουμε αυτοματοποιημένα συστήματα που δουλεύουν στο backround για να διατηρήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον και να απομακρύνουν τυχόν links με spam ή malware. Τα συστήματα αυτά είναι τόσο αποτελεσματικά που οι περισσότεροι χρήστες του Facebook δεν έχουν συναντήσει ποτέ spam. Ωστόσο, δεν είναι τέλεια και σε μεμονωμένες περιπτώσεις κάνουν λάθη. Το συγκεκριμένο σχόλιο επισημάνθηκε ως spam εσφαλμένα και ήδη έχουμε αρχίσει να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και φροντίζουμε να τα μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον. "
Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε, το Facebook επεξεργάζεται και μπορεί να λογοκρίνει το κάθε σχόλιο ακόμα και πριν τη δημοσίευση του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this