Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Σεξ και μεσημεριανός ύπνος η συνταγή για να φθάσετε τα... 100!

Στις ήδη γνωστές μέχρι σήμερα ευεργετικές επιδράσεις του σεξ, προστίθεται άλλη μια, αυτής της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων σε ποσοστό έως και 50%. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί ο συνδυασμός σεξ και μεσημεριανής σιέστας, οδηγεί κατευθείαν... στα 100!
Βάσει της έρευνας που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας μεταβολισμού που διοργάνωσαν το Ελληνικό Κέντρο Μεταβολικών Νοσημάτων και το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο» η καλή σεξουαλική ζωή, εκτός του ότι αποτελεί παράγοντα καλής σωματικής και ψυχικής υγείας, προστατεύει την καρδιά και αποτελεί μία από τις καλύτερες στρατηγικές πρόληψης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι άνδρες ηλικίας 40 έως 70 ετών, που έκαναν σεξ, τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα μείωσαν κατά 50% τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.
Οι σταθερές σεξουαλικές σχέσεις, επιπροσθέτως, συνεπάγονται κατά κανόνα και σταθερές συναισθηματικές σχέσεις και συμβάλλουν στην καλή ψυχολογία προστατεύοντας έτσι από το στρες και κατά τα συνέπεια τα καρδιαγγειακά νοσήματα που αυτό προκαλεί.
Μάλιστα, η ίδια έρευνα έρχεται να καταρρίψει άλλο ένα μύθο, αυτό που θέλει το σεξ να πυροδοτεί... εμφράγματα! Όπως ανέφεραν οι γιατροί που συμμετείχαν στην ημερίδα, έμφραγμα μπορεί να προκληθεί από... σεξ, μόνο σε ποσοστό 0,9%. Η άσκηση, αντιθέτως, μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό που φθάνει ακόμη και το 3,8%.
Για τη διασφάλιση πολλών και καλών χρόνων ζωής οι ειδικοί συνιστούν το συνδυασμό σεξ και καλού μεσημεριανού ύπνου, ενώ επιπρόσθετη βοήθεια στο κυνήγι της μακροζωίας δίνουν η αποφυγή του καπνίσματος, μια δίαιτα βασισμένη σε φυτικές τροφές και ίνες, με χαμηλή πρόσληψη κρέατος, η καθημερινή δραστηριότητα, η διατήρηση φυσιολογικού βάρους στις ηλικίες 25 έως 35 ετών, η κοινωνικότητα, η οικογενειακή συνοχή αλλά και το γεγονός να είναι κανείς ... γυναίκα!

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this