Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Και τώρα σειρά έχει ο Κάρολος Παπούλιας. Θα καταφέρει άραγε εκείνος να συνεννοηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για τον σχηματισμό Κυβέρνησης;

Μετά και το αδιέξοδο με την τρίτη διερευνητική εντολή, το "μπαλάκι" πλέον είναι στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αύριο, λοιπόν, στις 12 το μεσημέρι, ο Κάρολος Παπούλιας θα υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο τους Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Βενιζέλο, σε μία ύστατη προσπάθεια να συγκροτηθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, κυβέρνηση συνεργασίας. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανοίξει τον κύκλο των επαφών του με τους τρεις αρχηγούς που έλαβαν διερευνητική εντολή και στη συνέχεια θα συναντήσει τους τέσσερις αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων (ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά).
Ο κ. Παπούλιας επέλεξε να συναντήσει ξεχωριστά τους πολιτικούς αρχηγούς για δυο λόγους: Πρώτον, προκειμένου να εξαντλήσει θεσμικά κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας. Και δεύτερο, για να μην συνυπάρξει στο ίδιο τραπέζι ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν, οι διαβουλεύσεις για συγκρότηση κυβέρνησης που θα γίνουν αύριο αναμένεται να οδηγηθούν σε αδιέξοδο και η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, με πιθανότερη ημερομηνία την 17η Ιουνίου, θεωρείται πλέον αναπόφευκτη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να ζητήσει από τους αρχηγούς να συμφωνήσουν σε σχηματισμό κυβέρνησης και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό (που είναι και το πιο πιθανό), θα ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση για τη διενέργεια εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this