Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Στις 6 Μαΐου οι εκλογές - Αντίστροφη μέτρηση για όλα τα κόμματα

Σε 24 ημέρες, στις 6 Μαΐου, μετά από την πιο σύντομη προεκλογική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν για την κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την Ελλάδα της δανειακής σύμβασης των μνημονίων και του PSI.
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η οργή των πολιτών περισσεύει προς όλες τις κατευθύνσεις για ολέθρια λάθη κι ακόμα πιο ολέθριες παραλήψεις, ο Λ. Παπαδήμος, παραδίδοντας χθες την εντολή και ανακοινώνοντας επίσημα την προσφυγή στις κάλπες έσπευσε να προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο της δύσκολης πορείας αλλά και ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει στις 6 Μαΐου έχει μπροστά της πολύ δύσκολο δρόμο.
«Από τις επιλογές που θα κάνουμε ,είπε χαρακτηριστικά, δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες αλλά στο αύριο. Στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους». 
Λίγη ώρα πριν ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς έστελνε μήνυμα ότι «Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει» και καλούσε σε συστράτευση .Συστράτευση ζητούσε από το βήμα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ο Ευαγ. Βενιζέλος ο οποίος έσπευσε μάλιστα να δημοσιοποιήσει το σύνολο σχεδόν των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως όπως ήδη έχει διαφανεί αυτή η προεκλογική περίοδος αν και μικρή σε διάρκεια θα είναι ιδιαίτερα υψηλών τόνων και ακραίων συγκρούσεων καθώς το εκλογικό σώμα εμφανίζεται πολυδιασπασμένο χωρίς τις τάσεις συσπείρωσης προηγούμενων αναμετρήσεων θέτοντας πλέον ουσιαστικά και διόλου «προεκλογικά» ερωτήματα στις πολιτικές δυνάμεις.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this