Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πουλήθηκε η μοναδική μοτοσικλέτα Ferrari

Πουλήθηκε επιτέλους, μετά από πέντε χρόνια, η μοναδική μοτοσικλέτα που φέρει το λογότυπο της Ferrari, μετά από πλειστηριασμό, έναντι του ποσού των 85.000 λιρών Αγγλίας (104.000 ευρώ).

Η μοτοσικλέτα Ferrari κατασκευάστηκε ως φόρος τιμής στον Enzo Ferrari από τον David Kay. Ο Kay είχε εργαστεί και στην MV Agusta και εξασφάλισε την άδεια από τον Piero Ferrari να χρησιμοποιήσει το λογότυπο της θρυλικής φίρμας στη μοτοσικλέτα που κατασκεύασε. Εκτός του λογότυπου, λίγα πράγματα εντυπωσιάζουν στην εν λόγω μοτοσικλέτα. Το σημαντικότερο αυτών είναι το κοστούμι της, το οποίο έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο. Ο κινητήρας της είναι τετρακύλινδρος εν σειρά, με χωρητικότητα 900 κ.εκ. και απόδοση 105 ίππων.
Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα δε πουλήθηκε το 2008, στην πρώτη δημοπρασία που συμμετείχε (έναντι 180.000 λιρών), ενώ δεν είχε και καλύτερη τύχη όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στο eBay, στην τιμή των 250.000 λιρών. Τελικά, όμως, βρέθηκε αγοραστής, ο οποίος μπορεί να καυχιέται πλέον ότι διαθέτει τη μόνη μοτοσικλέτα με το επίσημο λογότυπο της Ferrari.

mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this