Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Δεκάδες Πατρινοί σκέφτηκαν τις τελευταίες ημέρες την αυτοκτονία!

Σοκάρουν τα στοιχεία από το Παράρτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει εκατοντάδες Πατρινοί. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε μιλώντας στο patrastimes.gr ο εκπρόσωπος της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα κ. Νικολαδάκης, η ανταπόκριση των ατόμων που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη τους τελευταίους δύο μήνες που ξεκίνησε να λειτουργεί το Τμήμα στην Πάτρα είναι πολύ μεγάλη.
Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 200 τηλεφωνήματα ατόμων που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη. Αυτό που σοκάρει είναι ότι περίπου το 1/4 -δηλαδή 50 Πατρινοί- έχουν σκεφτεί να βάλουν τέλος στη ζωή τους.
Δραματική αύξηση κατά 25% επίσης καταγράφεται αυτών που δηλώνουν αδυναμία καταβολής του ενοικίου, με αποτέλεσμα να τους γίνεται έξωση και να καταλήγουν άστεγοι. Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να φιλοξενηθούν σε συγγενικά σπίτια, για να μην βρεθούν στο δρόμο.
Από τα στοιχεία επίσης του Παραρτήματος της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα καταρρίπτεται ένας ακόμα μύθος. Αυτός ότι οι Ελληνες δανείζονταν για να υπερκαταναλώσουν.
Στα 300 περίπου άτομα που απευθύνθηκαν στην ΕΚΠΟΙΖΩ, το 25% είναι σε πλήρη αδυναμία να καταβάλει τις δόσεις των δανείων του μετά από μακροχρόνια ανεργία ή ακόμα χειρότερα, όταν και τα δύο μέλη της οικογένειας είναι άνεργα.
Αυτοί που δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι άτομα από τα μεσαία στρώματα, που είχαν εισόδημα από 12.000 έως 30.000 ευρώ, που είχαν κανονίσει τα οικονομικά τους και ξαφνικά κατέρρευσαν.
Το 70% αυτών των ανθρώπων πήραν κάποιο δάνειο για να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες –με πρώτη προτεραιότητα- αλλά και αυτές για υγεία και σπουδές. Μόνο το 4% των ατόμων αυτών ανήκουν στην κατηγορία του ανεύθυνου δανεισμού.

Πηγή: 24wro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this