Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Φόβοι για ιερόδουλες με aids και στην Αχαΐα!

Θέμα χρόνου θεωρείται πως είναι η "υγειονομική βόμβα" που αναμένεται να σκάσει στη Δυτική Ελλάδα, καθώς εκφράζονται φόβοι πως πολλές ιερόδουλες έχουν μολυνθεί με τον ιό του Aids. Κι αυτό γιατί είναι μεγάλο το ποσοστό (αγγίζει το 30%) των ανδρών που περνούν από τα κρεβάτια των ιεροδούλων, χωρίς να λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις.
Ο υγειονολόγος, κ. Δετοράκης, μιλώντας στο patrastimes.gr, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ιερόδουλες που εξωθούνται παράνομα στην πορνεία στην περιοχή και να έχουν μολύνει με AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί η είδηση ότι πολλές ιερόδουλες δέχονται να έρθουν σε σεξουαλική επαφή χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, έναντι ενός φθηνού τιμήματος 10 ή 20 ευρώ!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Δετοράκης, ακόμα και το 30% των φοιτητών, που είναι ενημερωμένοι για τα μέτρα προφύλαξης, δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό!

Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού HIV

Έντονη ανησυχία προκαλεί η αλματώδης αύξηση του αριθμού των οροθετικών ατόμων στην περιοχή. Υπολογίζεται ότι είναι καταγεγραμμένα περίπου 40 άτομα, αλλά ο αριθμός τους μπορεί να είναι διπλάσιος, καθώς πολλοί απευθύνονται σε κέντρα της Αθήνας και άλλων περιοχών για να κάνουν εξετάσεις, επειδή φοβούνται ότι δεν θα τηρηθεί η ανωνυμία.
Σύμφωνα με τον κ. Δετοράκη, το «κλειδί» είναι να υπάρξει οργανωμένη καμπάνια ενημέρωσης, η οποία έχει ατονήσει από το 1994 και μετά, καθώς οι εθελοντικές προσπάθειες δεν μπορούν να έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this