Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Συνέλαβαν δύο άνδρες με την κατηγορία του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων

Δύο άντρες που θεωρούνται ύποπτοι για ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων συνελήφθησαν χθες Παρασκευή στο Μπέρμινχαμ της κεντρικής Αγγλίας, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.
"Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ελπίζω όμως ότι οι συλλήψεις αυτές θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα αυτές τις υποθέσεις", τόνισε η Καρολίν Μαρς, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
"Ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων είναι μια βαριά σωματική βλάβη που υφίστανται τα κορίτσια. Ακόμα και αν οι γονείς τους δεν την θεωρούν πράξη μίσους, πρόκειται για μια επίθεση εναντίον ενός παιδιού και είναι παράνομη", πρόσθεσε.
Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο άντρες ηλικίας 55 και 61 ετών, μετά τη δημοσίευση άρθρου στους Sunday Times της 22ας Απριλίου, επισημαίνεται σε ανακοίνωσε της αστυνομίας.
Η εφημερίδα αποκάλυψε πως ένας γιατρός ιδιωτικής κλινικής πρότεινε σε δημοσιογράφους που υποδύονταν τους πελάτες έναν οδοντίατρο ο οποίος μπορούσε να πραγματοποιήσει ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων. Ο οδοντίατρος δέχτηκε να κάνει την επέμβαση, όπως και ένας άλλος γιατρός.
Περίπου 24.000 κορίτσια, μικρότερα των 15 χρόνων απειλούνται με ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων στη Βρετανία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει πως 92 εκατομμύρια κορίτσια μεγαλύτερα των δέκα χρόνων έχουν πέσει θύματα ακρωτηριασμού για πολιτιστικούς, κοινωνικούς και θρησκευτικούς λόγους.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this