Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις μέρες των εκλογών.

Λόγω των εκλογών, αλλαγές θα υπάρξουν αύριο Κυριακή στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής μεταφοράς. Για τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ενώ προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων, ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση. 
Για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ τη Δευτέρα θα ισχύσει, εκτάκτως, δρομολόγηση βασισμένη στο πρόγραμμα του Σαββάτου.
Σε ό,τι αφορά στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, θα παραταθεί κατά μία ώρα το ωράριο λειτουργίας των γραμμών 2 και 3 του Μετρό. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες αναχωρήσεις από τον σταθμό στο Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα πραγματοποιηθούν στη 01:20 ξημερώματα Δευτέρας.
Για τη γραμμή του Τραμ, το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται να εκτελούνται τα δρομολόγια ανά 25 λεπτά, αντί ανά 20 λεπτά, σε όλες τις γραμμές. Τη Δευτέρα τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 20 λεπτά, αντί ανά 15 λεπτά, σε όλες τις γραμμές.
Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που προτίθεται να ταξιδέψει για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αυξάνει τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων, ανάλογα με τη ζήτηση, στα τρένα που κυκλοφορούν τη Δευτέρα, προκειμένου να διευκολύνει την επιστροφή των ψηφοφόρων. 
Στο μεταξύ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χορηγεί έκπτωση 30% σε όλους τους επιβάτες της μέχρι και τις 9 Μαΐου, προκειμένου να μεταβούν στις περιφέρειές τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η έκπτωση ισχύει για όλες τις αμαξοστοιχίες καθώς και τους συρμούς του Προαστιακού.
Ωστόσο, στην ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διευκρινίζεται ότι η παραπάνω έκπτωση δεν ισχύει για τα εισιτήρια προσφοράς που εκδίδονται μέσω Διαδικτύου και δεν προστίθεται στις ήδη ισχύουσες εκπτώσεις προέκδοσης εισιτηρίων.
Στο μεταξύ, να αναφέρουμε ότι σε τροποποιήσεις δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων προχωρούν και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Ειδικότερα, θα παρατείνουν τον χρόνο παραμονής τους στα λιμάνια, ώστε οι πολίτες να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στη συνέχεια να επιβιβάζονται στο πλοίο για την επιστροφή τους στον Πειραιά ή για τη μετάβασή τους σε κάποιο άλλο νησί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this