Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Απέρριψε προσφορά 1 εκ. ευρώ για το… πρόβατο του!

Ένας Κινέζος εκτροφέας ζώων απέρριψε την απίστευτη προσφορά του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το εξαιρετικά σπάνιο πρόβατό του, του είδους «Wagir», ένα από τα ακριβότερα στο κόσμο.
Ο εκτροφέας, ονόματι Paerhati, αρνήθηκε τα 12 εκατομμύρια γιουάν από έναν αγοραστή στο Xinjiang για το «πρόβατο ξιφομάχο». Ο λόγος; Επειδή σύντομα επρόκειτο να ζευγαρώσει.
Το πολύτιμο ζώο, το οποίο αγόρασε ο Paerhati στο Αφγανιστάν τον περασμένο Μάρτιο, έχει τα χαρακτηριστικά, του είδους, τεράστια αυτιά και ένα καθαρό λευκό τρίχωμα.
Υπολογίζεται ότι υπάρχουν μόνο 1.000 καθαρόαιμα πρόβατα «Wagir» σε όλο τον κόσμο.
Αρκετές οικογένειες στη Κίνα αγοράζουν ένα πρόβατο ως επένδυση και στη συνέχεια κατοχυρώνουν τα δικαιώματα της αναπαραγωγής του. Μια δόση σπέρματος του συγκεκριμένου πρόβατου κοστίζει περίπου 300.000 γιουάν – 37.000 ευρώ.
Επιπλέον, τα Wangir αποτελούν τη τελευταία μόδα στη συλλογή των πλούσιων επιχειρηματιών της Κίνας.


Η μεγαλύτερη προσφορά που έχει καταγραφεί για το συγκεκριμένο πρόβατο ήταν 1.7 εκατομμύρια ευρώ, στο Kashgar, βόρειο-δυτικά της Κίνας.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this