Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αν δεν κάνεις πετάλι δεν βλέπεις τηλεόραση

Το Cottage Lodge in Brockenhurst είναι ένα μικρό ξενοδοχείο τύπου Bed & Breakfast, από τα εκατοντάδες που μπορείς αν συναντήσεις στην Αγγλία. Όμως αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τηλεόραση στο δωμάτιό του.
Όχι σε όλα, σε ένα από τα δωμάτια του πανδοχείου, η τηλεόραση δεν είναι συνδεδεμένη στην πρίζα αλλά με ένα ποδήλατο. Αυτό σημαίνει ότι αν ο θαμώνας θέλει να δει τηλεόραση θα πρέπει να ανέβει στο ποδήλατο και να αρχίσει τις ορθοπεταλιές. 
Με αυτό τον τρόπο φορτίζεται μία μπαταρία και στη συνέχεια η οθόνη της LCD τηλεόρασης ανάβει. «Δεν είναι και πολύ ελαφρύ το πετάλι που χρειάζεται αλλά δεν σε κουράζει κιόλας» δηλώνει η Christina Simons, ιδιοκτήτρια του πανδοχείου. 
«Δεν πρόκειται για μια έτοιμη λύση αλλά για δική μας επινόηση» συνεχίζει η Χριστίνα που κατασκεύασε μόνη της το σύστημα. Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες κατάφερε να βγάλει όσο ρεύμα χρειάζεται ώστε η τηλεόραση να ανάβει. Χρησιμοποιώντας μόνο μεταχειρισμένα και ανακυκλωμένα υλικά κατέληξε σε τροχούς 26 ιντσών από τους 20 που αρχικά δοκίμασε, ώστε να γυρνά πιο γρήγορα η γεννήτρια. 
«Στην αρχή θέλει λίγο πετάλι παραπάνω για να φορτίσει η μπαταρία και να πάρει μπροστά. Μόλις ανάψει η τηλεόραση μετά δεν χρειάζεται τόση προσπάθεια», συνεχίζει η Christina. «Η ανταπόκριση που έχει το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι μεγάλη, παρότι το πανδοχείο βρίσκεται μέσα στον Νέο Εθνικό Δρυμό που προσφέρει διαδρομές 192 χιλιομέτρων για εκτός δρόμου ποδηλασία».
Αν κάποιος δεν είναι φαν της ποδηλασίας μπορεί να διαλέξει κάποιο από τα άλλα δωμάτια που χρησιμοποιούν φωτοβολταϊκά πάνελς για τη φόρτιση της μπαταρίας. Το κόστος όπως κι αν έχει είναι το ίδιο, στα 180 ευρώ τη βραδιά... 
Η ιδέα πάντως δεν είναι εντελώς νέα. Ένα άλλο ξενοδοχείο, το Crowne Plaza στην Κοπενχάγη δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να δειπνήσουν δωρεάν αρκεί να παράξουν μερικά Watt ποδηλατώντας. Τα δύο ποδήλατα είναι συνδεδεμένα στην κεντρική παροχή του ξενοδοχείου και αρκούν δέκα λεπτά πετάλι στα 30 χιλιόμετρα την ώρα για να παραχθεί η απαραίτητη ποσότητα για το δωρεάν δείπνο. 
Αντιστρέφοντας τους όρους, μπορεί να πει κανείς ότι τώρα πια αν δεν έχεις να πληρώσεις τον λογαριασμό δεν πλένεις πιάτα, αλλά πας στο ποδήλατο για να παράξεις ρεύμα… 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this