Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Στον τελικό του Champions League η Τσέλσι!!!

Μία από τις μεγαλύτερες – ίσως την μεγαλύτερη – προκρίσεις στην ιστορία της πήρε η Τσέλσι στο «Καμπ Νου» απέναντι στην Μπαρτσελόνα! Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, απέσπασε την ισοπαλία 2-2 από τους Καταλανούς, και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League, κάνοντας κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο.
Οι «μπλε» ξεκίνησαν και τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα, επιλογή με αρκετό ρίσκο. Η πίεση της Μπαρτσελόνα ήταν τεράστια και δικαιώθηκε στο 35΄ όταν ο Άλβες έκανε την πάσα στον Κουένκα, ο οποίος «έκοψε» στη μέση την άμυνα της Τσέλσι με τον Μπουσκέτς να ανοίγει το σκορ προ κενής εστίας.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Τέρι χτυπώντας τον Σάντσες εκτός φάσης, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και δεν θα συμμετάσχει στον τελικό, βάζοντας πολύ δύσκολα στην ομάδα του.
Στο 44’ τα πράγματα έδειχναν να απλοποιούνται για τους Καταλανούς, όταν ο Ινιέστα με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Παρόλα αυτά, ένα λεπτό αργότερα, ο Ραμίρες βγήκε στην αντεπίθεση και με φανταστικό πλασέ, μείωσε σε 2-1 δίνοντας ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του.
Η επανάληψη ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Τσέλσι. Ο Φάμπρεγκας κέρδισε το πέναλτι από τον Μεϊρέλες, με τον Λιονέλ Μέσι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Από εκεί και πέρα με τον Ντρογκμπά να παίζει μπακ και την Τσέλσι να παραδίδει μαθήματα άμυνας, διατήρησε μακριά την Μπαρτσελόνα, η οποία πλησίασε μόλις μία φορά ξανά στο γκολ, όταν ο Μέσι στο 82’ με δυνατό σουτ έστειλε και πάλι την μπάλα στο δοκάρι του Τσεχ.
Κάπου εκεί, όλα έδειχναν να τελειώνουν για τους Καταλανούς. Στις καθυστερήσεις ο Φερνάντο Τόρες έφυγε μόνος του πίσω από τη σέντρα και ξεπερνώντας τον Βαλντές διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ολοκληρώνοντας μία θριαμβευτική εμφάνιση για την ομάδα του, που πιστοποιήθηκε με το εισιτήριο για τον τελικό του Μονάχου, όπου δεν θα υπολογίζει στις υπηρεσίες των Τέρι, Μεϊρέλες και Ραμίρες που είναι τιμωρημένοι.


onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this