Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Την Πέμπτη η κηδεία του Δημήτρη Μητροπάνου...

Όλοι μας συγκλονιστήκαμε με την αιφνίδια είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας Δημήτρη Μητροπάνου... Η χώρα μας, ο πολιτισμός, το τραγούδι είναι πλέον φτωχότερα χωρίς την βελούδινη φωνή του. Δεν ήταν μόνο ένας εξαίρετος καλλιτέχνης, αλλά πάνω απ' όλα ένας εξαίσιος άνθρωπος, σεμνός και απλός σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής του.
Τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Μητροπάνος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Έφυγε στα 64 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη μουσική κληρονομιά.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος εισήχθη εσπευσμένα το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, όπου και κατέληξε τελικά στις 11 το πρωί. Αναλυτικά, το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του έχει ως εξής: 
"Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμέτων. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια. Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή".
Η κηδεία του θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης. Εκεί, συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές θα αποχαιρετίσουν τον Δημήτρη Μητροπάνο. Από τις 10 το πρωί η σορός του θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου.
Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους, στον λογαριασμό 064/48000015, στην Εθνική Τράπεζα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this