Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Προφυλακιστέα κρίθηκε και η Βίκυ Σταμάτη

Δεν έπεισε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη κατά την απολογία της, τελικά κρίθηκε προφυλακιστέα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου επίσης κρατείται ο πρώην υπουργός.
Επίσης λίγο μετά το μεσημέρι, απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλλει σε βάρος του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή με το αιτιολογικό πως παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητάς της. Η κ. Σταμάτη όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της, Βασίλης Χειρδάρης, προσέφυγε το βράδυ της Πέμπτης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εν τω μεταξύ, η υπόθεση παίρνει νέα τροπή, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε παραστατικά τραπεζικών λογαριασμών της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα στην ελβετική τράπεζα UBS. Η αστυνομία έκανε έρευνες στο γραφείο του πρώην υπουργού, στην οδό Κομνά Τράκα και εκεί βρέθηκαν τα εν λόγω παραστατικά τα οποία ανήκουν στην Βίκυ Σταμάτη καθώς και στον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα.
Όπως δημοσιεύει το tovima.gr, στους δύο λογαριασμούς γίνονταν καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών κυρίως την περίοδο 2006-2007, που πιθανόν προέρχονται από μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δίνει η ΕΛ.ΑΣ. στους δικαστικούς λειτουργούς, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού με αριθμό «240-205752» στην UBS.
Από την άλλη ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, είναι δικαιούχος λογαριασμού στην ίδια τράπεζα με έδρα στην Γενεύη, με αριθμό «240-205575».
Με τους δύο λογαριασμούς να έχουν ανοιχτεί την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, φαίνεται πως την περίοδο 2005-2007 διακινούντο ποσά στο όνομα της κ. Σταμάτη που υπολογίζονται σε 500.000 περίπου ευρώ ενώ στον αντίστοιχο λογαριασμό του κ. Ζήγρα εμβάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε τράπεζες και άλλων ευρωπαϊκών χωρών υπάρχουν σειρά άλλων λογαριασμών του κ. Νίκου Ζήγρα.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this