Σάββατο 7 Απριλίου 2012

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται στις 7 Απριλίου κάθε χρόνο για να σηματοδοτήσει την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επικεντρώνεται κάθε φορά σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι "Γήρανση και Υγεία". Με τον αριθμό των ατόμων της τρίτης ηλικίας σε όλο τον κόσμο να αυξάνεται ραγδαία, αναμένεται ότι οι ηλικιωμένοι θα αντιπροσωπεύουν το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το έτος 2050. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων δηλαδή, θα ζήσουν για να δουν τα εγγόνια τους να μεγαλώνουν!

Το φαινόμενο αυτό, όσο θετικό κι αν είναι, δημιουργεί μια μεγάλη πρόκληση για τις κοινότητες και τους αρμόδιους φορείς για την χάραξη μιας ορθής πολιτικής για την διαχείριση των ηλικιωμένων ατόμων. Μια πρόκληση ώστε να εργαστούν όλοι μαζί και να δημιουργήσουν ένα φιλικό περιβάλλον για τους ηλικιωμένους σε όλο τον κόσμο και να τους παρέχουν μια καλύτερη ζωή! Άλλωστε, το σύνθημα είναι: "Η καλή υγεία προσθέτει ζωή στα χρόνια μας!".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this