Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η φωτογραφία που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για το 2012...

Την φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Massoud Hossaini και δείχνει μια 12χρονη να ουρλιάζει απεγνωσμένα, μετά από επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι στην περιοχή Abul Fazel Shrine της Kabul στις 6 Δεκεμβρίου 2011. Η 12χρονη Tarana Akbari που είναι το κεντρικό πρόσωπο της φωτογραφίας αυτής, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Όταν κατάφερα τελικά να σηκωθώ, είδα ότι όλοι δίπλα μου ήταν πεσμένοι στο έδαφος και γεμάτοι αίματα και φοβήθηκα... Φοβήθηκα πολύ...".
Η επίθεση αυτή ήταν η πιο αιματηρή από όσες σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα τα τελευταία τρία χρόνια. Οκτώ μέλη της οικογένειάς της που βρίσκονταν στην Καμπούλ για τον εορτασμό της Ashura, ιερής ημέρας των Σιιτών, σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και ο 7χρονος αδελφός της, και ακόμη εννέα τραυματίστηκαν. 
Την ίδια ημέρα, ένας δεύτερος καμικάζι αυτοκτονίας, σε άλλη επίθεση στην πόλη Mazar-i-Sharif, πήρε μαζί του στον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this