Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησε η ακρόαση της υπόθεσης «Στρος Καν-καμαριέρα»

Σε δικαστήριο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε η πρώτη ακρόαση για την αγωγή που ασκήθηκε από την καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν.
Ούτε η Ντιαλό που κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση, ούτε ο ίδιος ο Στρος-Καν, ο οποίος αρνείται ότι την διέπραξε, ήταν παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να διωχθεί στα αστικά δικαστήρια, επειδή κατά την άποψή τους απολάμβανε απόλυτης ασυλίας, ως επικεφαλής του ΔΝΤ, όταν είχε τη σύντομη ερωτική σχέση με την Ντιαλό το Μάιο.

Ο δικηγόρος του Στρος-Καν, Άμιτ Μέχτα, ζήτησε μάλιστα από τον δικαστή να θέσει την αγωγή στο αρχείο, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του προστατευόταν από ασυλία κατά τη χρονική στιγμή του γεγονότος.
«Η αγωγή πρέπει να τεθεί στο αρχείο» δήλωσε ο κ. Μέχτα κατά την έναρξη της πρώτης ακρόασης της αστικής διαδικασίας στον δικαστή Ντάγκλας Μακ Κέον. 


Πηγή: inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this