Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Μπλόκο» Σαρκοζί στην μετάδοση του βίντεο της Τουλούζης

Να μην μεταδώσει το βίντεο των φόνων που διαπράχθηκαν στην Τουλούζη από τον Μοχάμεντ Μερά αποφάσισε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί υποστήριξε ότι θα εμποδίσει την μετάδοση του βίντεο και από άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα.
«Είναι λογική η απόφαση που έλαβε το Αλ Τζαζίρα και σας δηλώνω αμέσως ότι αν καταπατηθεί από τηλεοπτικά δίκτυα που ανήκουν ή είναι προσκείμενα σε οργανώσεις που διαδίδουν τρομοκρατικές ιδέες, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εμποδίσουμε τη μετάδοση του σήματος», δήλωσε ο κ. Σαρκοζί.
Παράλληλα ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι το Αλ Τζαζίρα «θα διακινδύνευε την παρουσία του» στη Γαλλία αν μετέδιδε τα βίντεο που έλαβε από τους φόνους του Μέραχ.
«Θα ήταν εξαιρετικά σοβαρό αν το έκανε και θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα», σημείωσε ο κ. Ολάντ.
«Για μένα, αυτό (το Αλ Τζαζίρα) θα διακινδύνευε την παρουσία του εδώ (στη Γαλλία) ως δίκτυο πληροφόρησης. Όχι βέβαια ότι θα μπορούσαμε να το απαγορεύσουμε, αλλά υπάρχουν σοβαρές αποφάσεις που θα μπορούσαν να ληφθούν, κυρίως από το CSA (Ανώτερο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο ζήτησε να μην μεταδοθούν οι εικόνες αυτές), αλλά και από το κράτος όσον αφορά τη σχέση του με το Κατάρ», ανέφερε ο κ. Ολάντ.Οι γαλλικές Αρχές διαθέτουν μονταρισμένο βίντεο από τους φόνους, το οποίο εστάλη στο Al Jazeera. Να μην μεταδώσει το βίντεο ζήτησαν από το Al Jazeera και οι οικογένειες των θυμάτων.
Εργαζόμενος στην αίθουσα σύνταξης του Al Jazeera στο Παρίσι δήλωσε στο Reuters ότι το δίκτυο έκρινε πως στο βίντεο δεν υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες και ότι η μετάδοσή του θα συνιστούσε παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας του δικτύου.
Η βιντεοσκόπηση έγινε με μία κάμερα που ο «δολοφόνος με το σκούτερ» είχε στερεώσει στο σώμα του και το περιεχόμενό της μονταρίστηκε και γράφτηκε σε USB το οποίο έφθασε στα γραφεία του Al Jazeera στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας.
«Είναι ένα μοντάζ με στιγμιότυπα από τους διάφορους φόνους με συνοδεία μουσικής ή στίχων του κορανίου» δήλωσε πηγή της γαλλικής αστυνομίας. 

Αγωγή από τον πατέρα

Στο μεταξύ ο πατέρας του εκτελεστή της Τουλούζης ανακοίνωσε πως πρόκειται να ασκήσει αγωγή κατά του γαλλικού κράτους για «τη δολοφονία του γιου» του.
«Πρόκειται να προσλάβω τους πιο τρανούς δικηγόρους και θα δουλέψω όλη την υπόλοιπη ζωή μου για να ξεπληρώσω τα έξοδα. Θέλω να ασκήσω αγωγή κατά της Γαλλίας για τη δολοφονία του γιου μου», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μπενάλελ Μεράχ.
«Η Γαλλία είναι μία μεγάλη χώρα που είχε τα μέσα να συλλάβει ζωντανό τον γιο μου. Θα μπορούσαν να τον αποκοιμίσουν με αέριο και να τον συλλάβουν, εκείνοι όμως προτίμησαν να τον σκοτώσουν», πρόσθεσε.
Ο πατέρας του Μεράχ ανακοίνωσε επίσης πως η ταφή του γιου του θα γίνει στην Αλγερία.
Ο Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε την αγανάκτησή του για την απειλή του πατέρα του Μερά να καταθέσει αγωγή εναντίον του γαλλικού κράτους ότι σκότωσε το γιό του. 
«Με αγανάκτηση έμαθα ότι ο πατέρας του δολοφόνου επτά ανθρώπων θέλει να καταθέσει αγωγή εναντίον της Γαλλίας για το θάνατο του γιου του», επισήμανε ο γάλλος πρόεδρος. 



Πηγή: tanea online


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this