Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Εντυπωσιακό γήπεδο ποδοσφαίρου βυθισμένο στην άμμο του Άμπου Ντάμπι

Ένα πρωτότυπο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Άμπου Ντάμπι ετοιμάζει η MZ Architects, το οποίο μοιάζει κυριολεκτικά βυθισμένο στην άμμο.
Το γήπεδο, έκτασης 200.000 τ.μ., δεσπόζει στο κέντρο του βουνού Jebel Hafeet στην πόλη την πόλη Al Ain, και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το τοπίο που σε καμία περίπτωση δεν προσπερνά το δυναμισμό της περιοχής.
Ο σχεδιασμός συνδυάζει την αρχιτεκτονική και το τοπίο, θολώνοντας τα όρια του δομημένου και του φυσικού, δημιουργώντας έναν χώρο που επιτρέπει στον επισκέπτη να αλληλεπιδρά τόσο με την έρημο όσο και με τη δραστηριότητα μέσα στο γήπεδο», αναφέρουν οι σχεδιαστές.


Εμπνευσμένο από τα αμφιθέατρα της ελληνικής αρχαιότητας, η σχεδίασή του σέβεται απόλυτα την άγονη ομορφιά της ερήμου και ενσωματώνει πλήρως μια μοντέρνα δομή, επιτυγχάνοντας να μην ξεχωρίζει καν στον ορίζοντα. «Για το λόγο αυτό επιλέξαμε και τη βύθιση του γηπέδου έτσι ώστε να γίνεται ένα με την επιφάνεια της άμμου και των βράχων», επεξηγούν οι ίδιοι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this