Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ένοχος για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων ο «γκουρού της δίαιτας»

Bέτο στον λεγόμενο «γκουρού της δίαιτας» Πιερ Ντουκάν άσκησε το γαλλικό δικαστήριο, απαγορεύοντας του να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα.
Ο Γάλλος γιατρός βρέθηκε ένοχος παράβασης της ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής για τη συνταγογράφηση του φαρμάκου Mediator. Το φάρμακο αυτό αποδείχτηκε ότι ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων που το χρησιμοποίησαν για να χάσουν κιλά.
Ο 72χρονος Ντουκάν βέβαια έχει ήδη αποχωρήσει οικειοθελώς από τον επάγγελμα, από το 2012.
Μέχρι το 2009 πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν το φάρμακο, ωστόσο στη συνέχεια απαγορεύτηκε στη Γαλλία, ενώ είχε προηγηθεί η απαγόρευσή του σε Ιταλία και Ισπανία.
Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από προβλήματα στις καρδιακές βαλβίδες που προκάλεσε το Mediator, ενώ υπάρχουν και μελέτες που ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε 2.000.
Ωστόσο, μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του «γκουρού της δίαιτας» με την πασίγνωστη «συνταγή» έσπασε ρεκόρ, πουλώντας πάνω από 11.000.0000 αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και αποφέροντας στον Ντουκάν κέρδη 38 εκατομμυρίων ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this