Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Εντυπωσιακό: Μετά από κάθε ζευγάρωμα αναπτύσσει νέο μόριο!

Μελετώντας τη σεξουαλική ζωή ενός θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα οι ερευνητές ανακάλυψαν κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό...
Το Chromodoris reticulata, όπως ονομάζεται το λευκό και κόκκινο μαλάκιο, μετά το ζευγάρωμα... πετάει το μόριό του και στη συνέχεια αναπτύσσει νέο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για το πρώτο –γνωστό τουλάχιστον- είδος, που διαθέτει αποσπώμενο πέος.
Όπως εξηγούν, το εντυπωσιακό πλάσμα χρειάζεται ένα 24ωρο μετά από το ζευγάρωμα για να αντικαταστήσει το μόριο που «πέταξε» με ένα νέο, το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή βρίσκεται «κουλουριασμένο» στο εσωτερικό του. Η διαδικασία αυτή μπορεί να λάβει χώρα τουλάχιστον τρεις φορές, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις στο εργαστήριο.
Κατά τη διάρκεια της συνουσίας, η οποία διαρκεί από λίγα δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά, ο γυμνοσάλιαγκας εκκρίνει και παράλληλα λαμβάνει σπέρμα από το σύντροφό του και το αποθηκεύει για να γονιμοποιηθεί αργότερα.
Επιπλέον, οι ερευνητές είδαν ότι το πέος είναι καλυμμένο με μικρά αγκάθια, τα οποία εικάζουν ότι χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του σπέρματος που άφησαν οι προηγούμενοι σύντροφοι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this