Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Υπάλληλοι του αεροδρομίου σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανακοίνωσε η αστυνομία.
Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος, ένας αλλοδαπός με αρχηγική θέση και δύο Έλληνες, υπάλληλοι του Αερολιμένα.
Συνελήφθησαν επίσης πέντε αλλοδαποί που επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα.
Ειδικότερα, στις 8 και 9 Ιουνίου συνελήφθησαν στους χώρους του Αεροδρομίου τρία μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων ένας 45χρονος Ιρανός, αρχηγικό μέλος και δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 43 ετών, υπάλληλοι του Αερολιμένα. Συνελήφθησαν επίσης πέντε Αφγανοί, τη στιγμή που προσπαθούσαν με πλαστά διαβατήρια να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το κύκλωμα, κατά το τελευταίο τουλάχιστον επτάμηνο, προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί τους παραλάμβαναν οι δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου, οι οποίοι τους οδηγούσαν στις πύλες εξόδου, μέσω σημείων διέλευσης που χρησιμοποιούνται μόνο από υπαλλήλους του αερολιμένα, χρησιμοποιώντας τις προσωπικές τους μαγνητικές κάρτες πρόσβασης για το άνοιγμα των θυρών ασφαλείας, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τους αστυνομικούς ελέγχους. Οι δύο υπάλληλοι για κάθε διακινούμενο αλλοδαπό εισέπρατταν το ποσό των -500- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this