Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Έχουν και οι πιγκουίνοι τις ανωμαλίες τους...

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι 100 χρόνια πριν ένας επιστήμoνας, ο George Murray Levick βρέθηκε αντιμέτωπος με σεξουαλικές ανωμαλίες πιγκουίνων στην Ανταρκτική.
Ο Levick πέρασε το καλοκαίρι του 1911-1912 στην παγωμένη ήπειρο μελετώντας την αποικία των Adélies, και ολόκληρο τον κύκλο αναπαραγωγής εκεί, κάτι που κανείς άλλος επιστήμονας δεν έχει κάνει έκτοτε.
Εκείνη την περίοδο είδε αρσενικούς πιγκουίνους να κάνουν σεξ με άλλα αρσενικά του είδους, και το χειρότερο να συνουσιάζονται ακόμα και με νεκρούς πιγκουίνους, κάποιοι εκ των οποίων είχαν πεθάνει ένα χρόνο πριν. Επίσης παρατήρησε πιγκουίνους να εξαναγκάζουν σε σεξουαλική συνεύρεση θηλυκά του είδους ή νεοσσούς.
Ο Levick απέδωσε αυτή την σεξουαλική στέρηση στους χούλιγκαν αρσενικούς πιγκουίνους και όπως αναφέρει ο Guardian έγραψε τις παρατηρήσεις του αυτές στα ελληνικά ώστε μόνο ένας αρκετά μορφωμένος κύριος να μπορεί να καταλάβει τις τρομακτικές εικόνες που είδε.
 Για πολλά χρόνια η έρευνα του πάνω στη σεξουαλική συμπεριφορά των πιγκουίνων παρέμεινε άγνωστη καθώς εκδοτικές προσπάθειες εμποδίστηκαν λόγω του ότι το περιεχόμενο θεωρούνταν σοκαριστικό και προκλητικό. Αργότερα τα κατέγραψε σε ένα μικρό βιβλίο που μοιράστηκε σε λίγους επιστήμονες, ένα αντίτυπο του οποίου πρόσφατα ανακαλύφθηκε φέρνοντας στο φως όλα όσα είχε καταγράψει ο ερευνητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this