Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Μια στις έξι μορφές καρκίνου είναι κολλητική

Ένα στα έξι περιστατικά καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή περίπου δύο εκατομμύρια περιπτώσεων ετησίως, προκαλείται εξαιτίας μόλυνσης από κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό, όπως ιό, βακτήριο ή παράσιτο. Αυτό σημαίνει ότι κάλλιστα θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να θεραπευτεί έγκαιρα, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Αυτές οι μολύνσεις, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και τουλάχιστον το 16% όσων θα εμφανίσουν καρκίνο σε ολόκληρο τον κόσμο να μην νοσήσει.
Σύμφωνα με τη μελέτη, αντίθετα με την κοινή αντίληψη πως ο καρκίνος δεν κολλάει από τους άλλους, στην ουσία σε σημαντικό βαθμό είναι κολλητικός. Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο καρκίνος θα αντιμετωπισθεί πιο αποτελεσματικά στο μέλλον, αν πάψει να θεωρείται αποκλειστικά ως μη μολυσματική νόσος.
Οι ερευνητές της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Έρευνα στον Καρκίνο, που εδρεύει στη Γαλλία, με επικεφαλής την Κατρίν ντε Μαρτέλ και τον Μάρτιν Πλάμερ, ανέλυσαν τις περιπτώσεις 27 ειδών καρκίνου σε 184 χώρες. Κατέληξαν στη διαπίστωση ότι τέσσερις είναι οι κυριότερες αιτίες μόλυνσης: ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), τo ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori), καθώς και οι ιοί της ηπατίτιδας B και C.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this