Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Δεν δέχεται την πρόταση για Οικουμενική Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Μια παραλλαγή της πρότασης Βενιζέλου που στοχεύει στη σωτηρία του Μνημονίου και όχι στη σωτηρία της χώρας αποτελεί η πρόταση που κατέθεσε η ΔΗΜ.ΑΡ στο ΠΑΣΟΚ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", από την Κουμουνδούρου απορρίπτουν κατηγορηματικά την πρόταση Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «πρόταση οικουμενικής εφαρμογής του Μνημονίου» και ουσιαστικά δείχνουν ως μόνη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας τις εκλογές.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι: "Ο κ. Κουβέλης μετατοπίστηκε αρκετά από την αρχική του θέση που μιλούσε για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης". Ορισμένοι μάλιστα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν πως οι δηλώσεις Βενιζέλου - Κουβέλη "δεν είναι τυχαίες", αλλά ενισχύουν το σενάριο κατά το οποίο "ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη συμφωνήσει να συγκροτήσουν κυβέρνηση"!
Η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ προβλημάτισε τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος, απ' ότι φαίνεται,  εξήγησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως δεν είναι δυνατόν η ΔΗΜ.ΑΡ να μετάσχει σε κυβέρνηση χωρίς τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα διότι θα χάσει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ θα συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή στη 1 μ.μ., φαίνεται όμως πολύ δύσκολο πλέον να συμφωνήσει στην πολιτική συμμαχία με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.
Εφόσον, λοιπόν, εμμείνει ο Φώτης Κουβέλης στη θέση του ότι Οικουμενική Κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται, όλα θα κριθούν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το οποίο θα συγκληθεί όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this