Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Ομογενής δήμαρχος φορολογεί... το λίπος!

Φόρο στο λίπος θέλει να επιβάλει ο ομογενής Στιβ Τσίτας, δήμαρχος του Ντάρεμπιν της Μελβούρνης, όπου ζουν χιλιάδες ομογενείς.
Το δημοτικό συμβούλιο ετοιμάζεται να εξετάσει μια πρωτοποριακή ιδέα που, σίγουρα, δεν θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των φάστφουντ της περιοχής, οι οποίοι θα δουν τους φόρους τα δημοτικά τους τέλη να αυξάνονται έως και 400%.
Όπως είπε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ο ομογενής δήμαρχος, η πρόταση αύξησης των δημοτικών τελών σε εστιατόρια φάστφουντ τα οποία σερβίρουν τους πελάτες τους φαγητά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, έγινε από έναν δημοτικό σύμβουλο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου την δέχθηκαν θετικά.
Τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την αύξηση των δημοτικών τελών, θα χρησιμοποιηθούν από τον δήμο για προγράμματα καταπολέμησης του διαβήτη, αλλά και προγράμματα πληροφόρησης των πολιτών για το πόσο ανθυγιεινές και βλαβερές για την υγεία είναι οι τροφές που προσφέρουν τα φάστφουντ.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this