Σάββατο 19 Μαΐου 2012

"Παγκόσμιο φιλμ για το τέλος της φτώχειας"

Η φράση του Ιησού Χριστού στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: «Όσο για τους φτωχούς, αυτούς πάντοτε θα τους έχετε μαζί σας», φαίνεται να ήταν προφητική, μιας και δύο χιλιετίες μετά, η φτώχεια υπάρχει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το ντοκιμαντέρ ''The End of Poverty'' είναι μια δημιουργία του ακτιβιστή και βραβευμένου σκηνοθέτη Philippe Diaz.
Ο γνωστός κάνει την αφήγηση και εξηγεί πώς η σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση πηγάζει από πρακτικές και πολιτικές πολλών αιώνων: το 20% του πληθυσμού του πλανήτη εκμεταλλεύεται το 80% όλων των φυσικών πόρων.
Το ντοκιμαντέρ περνάει από τις παραγκουπόλεις της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με νομπελίστες οικονομολόγους (Amartya Sen, Joseph Stiglitz), διάσημους συγγραφείς (π.χ. Eric Toussaint, John Perkins), κοινωνιολόγους, ιστορικούς, ηγέτες κοινωνικών κινημάτων από την Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, την Κένυα και την Τανζανία.
Παρακολουθήστε το στο βίντεο που ακολουθεί. Αξίζει πραγματικά τον κόπο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this