Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Η φιλενάδα του Ζούκερμπεργκ τον έπεισε να βοηθήσει στο πρόβλημα της έλλειψης οργάνων

Ξεκινώντας από την 1η Μαΐου, οι χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ και την Αγγλία μπορούν πλέον να η προσθέτουν στο timeline τους ότι είναι δότες οργάνων. Και αν δεν είναι, θα μπορούν να βρουν links και αιτήσεις εγγραφής σε αντίστοιχα προγράμματα στην περιοχή τους!
Αυτόν τον τρόπο βρήκε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων, μετά βέβαια από παρότρυνση της συντρόφου του Πρισίλα Τσαν, η οποία σπουδάζει γιατρός.
"Θεωρούμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ στο να συνειδητοποιήσει ο κόσμος πόσο σημαντικό είναι να γίνει κάποιος δωρητής οργάνων. Και στην συνέχεια να μπορεί να το μοιραστεί με τους φίλους του. Κάτι που δυνητικά θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση της κρίσης", δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο ABC News.
Αν τελικά αυτή η καμπάνια είναι επιτυχημένη, όσες οικογένειες σωθούν, θα πρέπει να έχουν στο βάθος του μυαλού τους ότι το ευχαριστώ το οφείλουν όχι στον Μαρκ, αλλά στην φιλενάδα του, Πρισίλα Τσαν, η οποία σπουδάζει για να γίνει παιδίατρος.
Εκείνη ήταν που μοιράστηκε συγκινητικές ιστορίες μαζί του, όπως αυτή για το παιδί που –λόγω έλλειψη οξυγόνου- το δέρμα του είχε γίνει μπλε. Αλλά λίγες εβδομάδες μετά την μεταμόσχευση καρδιάς που έκανε, μπορούσε και πάλι να βγει έξω και να παίξει...
Σημαντικό ρόλο, βέβαια, στην απόφαση του Μαρκ να χρησιμοποιήσει την δύναμη του Facebook για καλό, ήταν και ο πρόσφατος θάνατος του φίλου του, Στιβ Τζομπς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this