Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δικαίωση για τους χρήστες του διαδικτύου. Δεν περνάει το ACTA στην Ευρώπη

Την απόσυρση της συνθήκης ACTA, η οποία προέβλεπε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Internet και όχι μόνο, προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νιλ Κρος, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Επίτροπος υπογράμμισε τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ACTA στην Ευρώπη: "Είναι μια δυνατή πολιτική φωνή και ως τέτοια την καλωσορίζω, αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα", είπε χαρακτηριστικά η Ολλανδή Επίτροπος.
Όπως όλοι γνωρίζουμε άλλωστε, τον τελευταίο καιρό, τόσο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, είχε ξεκινήσει ένας ατελείωτος αγώνας πολλών χρηστών του διαδικτύου προκειμένου η συγκεκριμένη συνθήκη, η οποία λέγεται πως θα περιόριζε τις ατομικές ελευθερίες και θα παραβίαζε τα προσωπικά δεδομένα, να αποσυρθεί.
Η ACTA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένει την ετυμηγορία των Ευρωβουλευτών. Ωστόσο, μάλλον δε θα χρειαστεί να γίνει καν η ψηφοφορία έπειτα από τις δηλώσεις της Επιτρόπου. Πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη –μέχρι τώρα τουλάχιστον- νίκη στον αγώνα για ένα διαδίκτυο χωρίς κανόνες copyright.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this