Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας: "Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή για να καταγγείλουμε το Μνημόνιο της χρεοκοπίας"

"Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρότι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα τα δύο μεγάλα κόμματα, ρόκειται για ένα μήνυμα ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.
"Πρόκειται για ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης", είπε χαρακτηριστικά. "Απορρίπτουμε τη νομιμοποίηση του Μνημονίου και την βαρβαρότητα των κυβερνητικών μέτρων της κυρίας Μέρκελ. Η κ. Μέρκελ πρέπει να κατανοήσει την ήττα της πολιτικής της λιτότητας. Η λαϊκή εντολή σημαίνει ότι ξημερώνει μια νέα μέρα για τον τόπο. Μια νέα μέρα δικαιοσύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης για έξοδο από την κρίση και για μια δημοκρατική αναγέννηση".
Και συνέχισε: "Τα Μνημονιακά κόμματα είναι πλέον η μειοψηφία. Ο λαός απέδειξε ότι η εθνική σωτηρία δεν περνάει μέσα από το Μνημόνιο. Κατηγορώ τον εκλογικό νόμο που παραβιάζει τη Συνταγματική αρχή ισοτιμίας της ψήφου, σε περίπτωση που τα δύο κόμματα καταφέρουν να κάνουν συγκυβέρνηση οριακά. Έχουμε επίγνωση της δυσκολίας και της ευθύνης που αναλαμβάνουμε. Κατανοούμε ότι η λαϊκή εντολή που λαμβάνουμε και η προτίμηση, δεν είναι προτίμηση κόμματος ή προσώπου, αλλά πρότασης. Της πρότασης μας για Κυβέρνηση αριστεράς".
Συνεχίζοντας, ανέφερε επίσης: "Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή για να καταγγείλουμε το Μνημόνιο της χρεοκοπίας. Από αύριο θα επιδιώξουμε συνεννόηση με δυνάμεις της αριστεράς για να βγούμε από την κρίση και να αποκαταστήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη".
Κλείνοντας, τέλος, ανέφερε: "Στόχος είναι να ανασυγκροτήσουμε και να επανιδρύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να οικοδομήσουμε μια στέρεη σχέση με το εκλογικό σώμα που μας τίμησε με τη ψήφο του. Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο".
Δείτε και το βίντεο με την δήλωσή του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this