Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μισή... γκέλα Παναθηναϊκού με φωνές για Κουκουλάκη!

Μισή... γκέλα Παναθηναϊκού με φωνές για Κουκουλάκη! (photos)Στραβοπάτησε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των play offs, αφού αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1 με τον Ατρόμητο, με τον Γκαρσία να βάζει μπροστά στο σκορ του φιλοξενούμενους στο 4’ και τον Τοτσέ να «απαντάει» στο 55’ για τους γηπεδούχους, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Κουκουλάκη να μην δώσει πέναλτι σε σπρώξιμο του Φυτανίδη στον Κουίνσι στο 74ο λεπτό. Διπρόσωποι οι «πράσινοι», που... δεν εμφανίστηκαν στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν πολύ καλύτεροι στην επανάληψη. Οι Περιστεριώτες έμειναν από δυνάμεις ενώ είχαν δοκάρι στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, με τον Καραμάνο.
Έτσι, διακόπηκε… άδοξα το σερί των πέντε συνεχόμενων νικών που «έτρεχε» ο Παναθηναϊκός, όπως επίσης και το μηδέν παθητικό που είχε σε αυτό το διάστημα, ενώ παράλληλα χάθηκε η ευκαιρία να περιμένει το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ απλά για να αυξήσει την διαφορά του από τους δυο «δικέφαλους», αλλά και τον σημερινό του αντίπαλο.
Ο Ατρόμητος από την άλλη έδειξε ξανά ότι πρόκειται για μια ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι προερχόταν και από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με 120 λεπτά… πλήρους δράσης. Δεδομένα, θα δυσκολέψει όλες τις ομάδες στα play offs.
Πως έπαιξαν
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Καρνέζη στα γκολπόστ, με τον Βύντρα δεξιό μπακ, τον Σπυρόπουλο αριστερό και τους Μπουμσόνγκ και Καντέ δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο και Κατσουράνης ήταν οι δυο «κόφτες», με τον Ζέκα δεξί χαφ και τον Χριστοδουλόπουλο αριστερό χαφ, ενώ ο Κλέιτον είχε ελεύθερο ρόλο και ο Τοτσέ ήταν ο μοναδικός προωθημένος.
Ο Ατρόμητος από την άλλη πλευρά έπαιξε με σύστημα 4-4-2 και τον Ιτάνζ στο τέρμα, τον Σκόνδρα δεξιά, τον Οικονόμου αριστερά και τους Φυτανίδη – Τόμας στα στόπερ. Δημούτσος και Σφακιανάκης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Μπρίτο και Γκαρσία σε ρόλους δεξιού και αριστερού εξρέμ αντίστοιχα και τους Καραμάνο – Επστάιν στην επίθεση.

Σε ρόλο… θεατή
Στα του αγώνα, τώρα, το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την αδυναμία του «τριφυλλιού» να κυκλοφορήσει την μπάλα. Προσθέστε και την δυσκολία των παικτών του ακόμα και να.. μαρκάρουν, κι έτσι εξηγείται για περιορίστηκαν σε ρόλο… θεατή! Παράλληλα, οι τεράστιες αποστάσεις των γραμμών του Παναθηναϊκού είχαν σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει «διαδρόμους» προς την αντίπαλη εστία και να γίνει απειλητικός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη πραγματικά αξιόλογη φάση των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 25’, όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Βύντρα από τα δεξιά, ο Κλέιτον δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και προ κενής εστίας την έστειλε ψηλά άουτ. Ενώ η επόμενη ευκαιρία όπου ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε σκοράρει ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ζέκα να πιάνει το σουτ πάνω στην κίνηση και τον Ιτάνζ να μπλοκάρει ωστόσο…

Ιδανικό ξεκίνημα!
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη πλευρά με πρέσινγκ από το πρώτο λεπτό -και μάλιστα πολύ ψηλά- και αρκετά τρεξίματα κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Όταν μετά από κούρσα του Μπρίτο από τα δεξιά, ο Βραζιλιάνος έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Βύντρα κι ο επερχόμενος Πίτου Γκαρσία σούταρε ανενόχλητος προ του Καρνέζη!
Με την ψυχολογία υπέρ του, ο Ατρόμητος όχι μόνο δεν κλείστηκε στη συνέχεια αλλά προσπάθησε να βάλει και δεύτερο γκολ, για να «καθαρίσει». Μάλιστα, στο 13’, μετά τον συνδυασμό των Επστάιν, Καραμάνου και Σφακιανάκη ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή όμως έπεσε ο Μπουμσόνγκ και απεσώβησε τον κίνδυνο. Μετά το ημίωρο, οι Περιστεριώτες έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, θέλοντας να βγουν στην κόντρα και με τις δυνάμεις τους να λιγοστεύουν, χωρίς πάντως να αλλάξει κάτι.

Τους «ξύπνησε» ο Κουίνσι
Στην επανάληψη, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση και έριξε αμέσως στο ματς τον Κουίνσι αντί του Κλέιτον. Οι «πράσινοι» πάντως μπήκαν σαφώς πιο… ζωηρά και έκαναν μέσα σε επτά λεπτά όσες φάσεις είχαν στο πρώτο 45λεπτο. Με την προβολή του Βύντρα στο 48’ να καταλήγει άουτ και το ευθύβολο σουτ του Κουίνσι στο 52ο λεπτό να αποκρούει με δυσκολία και τα πόδια του ο Ιτάνζ...
Κάπως έτσι, το γκολ ήρθε τελικά, μάλλον φυσιολογικά για τον Παναθηναϊκό, στο 55’ με τον Τοτσέ να πετυχαίνει με διαγώνιο σουτ το ένατο φετινό του τέρμα στο Πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενος την κόντρα με τον Τόμας!
Με ανεβασμένη ψυχολογία, περισσότερες προσωπικές ενέργειες -κυρίως από τον Κουίνσι- και πιο πολλούς ελεύθερους χώρους, οι γηπεδούχοι έψαξαν την ολική ανατροπή και θα μπορούσαν να την πετύχουν σίγουρα στο 65ο λεπτό, με την φοβερή ενέργεια του Γκανέζου, που πέρασε τέσσερις παίκτες, αλλά το σουτ του το μπλόκαρε εύκολα ο Ιτάνζ.

Φωνές για πέναλτι…
Ο Φερέιρα έβαλε και τους Καραγκούνη – Νίνη, αντί Βύντρα και Κατσουράνη, σε μια προσπάθεια να τονώσει ακόμα περισσότερη την επιθετική λειτουργία της ομάδας του, ενώ ακολούθησαν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις όπου Τοτσέ, Ζέκα και Χριστοδουλόπουλος σούταραν με καλές προϋποθέσεις μέσα από την αντίπαλη περιοχή αλλά απέτυχαν να σημειώσουν το νικητήριο γκολ, ενώ ο Ισπανός αστόχησε στις καθυστερήσεις με το κεφάλι μετά τη σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, σε μια… ανεπανάληπτη ευκαιρία.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι όλος ο πάγκος του Παναθηναϊκού πετάχτηκε και ζήτησε πέναλτι στην φάση του 74ου λεπτού, όταν ο Κουίνσι βγήκε στην αντεπίθεση, μετά από μπαλιά του Νίνη, μπήκε στην περιοχή αλλά τον γκρέμισε ο Φυτανίδης, με τον Μιχάλη Κουκουλάκη όμως να δείχνει να συνεχιστεί το ματς…

Δοκάρι και τέλος…
Η ομάδα των δυτικών προαστίων από την άλλη πήγε να κάνει ότι και στο πρώτο μέρος αφού λίγο έλειψε να σκοράρει στο.. ίδιο λεπτό, όμως το γυριστό σουτ του Καραμάνου στο 49’ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη! Το μομέντουμ ήταν με τους γηπεδούχους όμως, όπως αποδείχτηκε και από το 1-1, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η... επέμβαση του Γιώργου Δώνη, που έβαλε τους Μήτρογλου και Ιγκλέσιας, αντί των Γκαρσία και Μπρίτο αντίστοιχα, χωρίς όμως να αλλάξει σύστημα.
Λίγο αργότερα και με την πίεση του αντιπάλου να μεγαλώνει, χρησιμοποίησε και τον Νάστο αντί του Οικονόμου, στο αριστερό άκρο. Άλλη φάση, πάντως, δεν έκαναν στην επανάληψη οι φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας που έδειξαν να αρκούνται στο 1-1…

onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this