Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η διατροφή την περίοδο των εξετάσεων

Λίγος καιρός έμεινε πλέον μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Το τελευταίο βήμα για τους απανταχού μαθητές αλλά και τους φοιτητές, είναι πλέον η περίοδος των εξετάσεων. Και είναι και η δυσκολότερη περίοδος, καθώς συνοδεύεται από ξενύχτια, διάβασμα και – κυρίως- πολύ άγχος.
Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου υπάρχει γενικά μια τάση στους μαθητές να τρώνε όλο και κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο, αφού το άγχος τους κάνει να μασουλάνε συνεχώς. Είναι μάλιστα αποδεδειγμένο από έρευνες ότι σε μεγάλο ποσοστό των μαθητών παρατηρείται αύξηση του σωματικό τους βάρους μετά το τέλος των εξετάσεων.
Είναι σημαντικό οι μαθητές να τρώνε ισορροπημένα σε καθημερινή βάση έτσι ώστε να μην αυξήσουν το βάρος τους και για να τροφοδοτούν τον εγκέφαλό τους με τα απαραίτητα «καύσιμα». Με αυτό τον τρόπο θα έχουν την μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση που χρειάζεται για να ανταπεξέλθουν στο απαιτητικό πρόγραμμα των εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this