Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης

Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης με την κατηγορία της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου και της συκοφαντικής δυσφήμισης. 
Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Η σύλληψη έγινε μετά από αγωγή που υπέβαλε εναντίον του Παπαγιάννη ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Σύμφωνα με την αγωγή, ο Γ. Παπαγιάννης δημοσίευσε πλαστό έγγραφο που εμφανίζει τον Κ. Βαξεβάνη να εισπράττει μεγάλο χρηματικό ποσό από την ΕΥΠ.
Να θυμίσουμε ότι ο  Γ. Παπαγιάννης είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2009 με την κατηγορία της εκβίασης κατά του δημοσιογράφου του Mega Χ. Παναγιωτόπουλου.
Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Γ. Παπαγιάννης δηλώνει αθώος, μέσα από δήλωση του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Η δήλωση έχει ως εξής: 

"Σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος κος Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Γιάννη Παπαγιάννη, κατηγορώντας τον, ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός στα απειλητικά ανώνυμα τηλεφωνήματα, τα οποία λαμβάνει από αγνώστους.
Η ανωτέρω ανυπόστατη και ψευδής καταγγελία αποτέλεσε την αφορμή, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη και να συλληφθεί.
Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι κίνδυνος υπάρχει για την ελευθεροτυπία, όταν συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι ως δήθεν ηθικοί αυτουργοί ανωνύμων απειλητικών τηλεφωνημάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this