Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Και "φιλοξενία" και μόρφωση για τους μετανάστες;;; Ήμαρτον!


Στην Ελλάδα της φτώχειας και της ανεργίας, όπου οι νέοι σπουδάζουν για να βγουν σε μια αγορά εργασίας που έχει κλειστές τις πόρτες γι' αυτούς, κάποιοι φαίνεται ότι έχουν άλλα θέματα να τους απασχολούν... Αντί να δουν πως θα γίνει καλύτερη η παιδεία για τα Ελληνόπουλα και για το πως θα δημιουργηθούν συνθήκες για να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας, "κατεβάζουν" νέες φαεινές ιδέες.

Κορυφαία είναι η πρόταση που φαίνεται να έχει κάνει ένας καθηγητής τουριστικών επιχειρήσεων σε ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, προτείνει την εκπαίδευση των μεταναστών (!) για περίπου 100 ώρες σε θέματα όπως
  • Ηλιακή ενεργεία για εκπαίδευση
  • Ηλεκτρολόγος (ΤΕΙ)
  • μαγειρική διεθνής (ΤΕΙ)
  • Διεθνής Γλώσσα
  • Υγειονομική εκπαίδευση
Δεν φτάνει που θα τους φιλοξενούμε δηλαδή, πρέπει να μεριμνήσουμε και για την σωστή εκπαίδευσή τους;;; Να φανταστώ ότι ο εν λόγω κύριος θα προσφερθεί ο ίδιος να διδάξει τον Χασάν και τον Αλή από το Πακιστάν;;; Αυτός είναι ακαδημαϊκός! Να σε χαιρόμαστε!
Όταν λέω ότι έχουμε ξεφύγει σ' αυτήν την χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this