Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Ανεργος έκανε τον εαυτό του γιγαντοαφίσα σε ταράτσα κτιρίου και βρήκε δουλειά

Τα ποσοστά ανεργίας έχουν χτυπήσει κόκκινο και στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι νέοι να κάνουν τα πάντα για μια θέση εργασίας. Κάποιοι, μάλιστα, πάνω στην απελπισία τους έχουν κάποιες πολύ πρωτότυπες ιδέες για το πως να προωθήσουν το βιογραφικό τους! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μπένετ Όλσον.
Ο 22χρονος ήταν άνεργος και προσπαθούσε να βρει έναν διαφορετικό τρόπο για να τραβήξει το ενδιαφέρον πιθανών εργοδοτών. Τι έκανε λοιπόν; Νοίκιασε διαφημιστικό χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης και τοποθέτησε την αγγελία εργασίας του σε μια γιγαντοαφίσα! Στην γιγαντοαφίσα υπήρχε μια τεράστια φωτογραφία του με το μήνυμα "Hire me!", δηλαδή "Προσλάβετέ με!"...
Μπορεί η μέθοδός του να ήταν λίγο παράδοξη, σίγουρα όμως αποτελεσματική, μιας και δέχτηκε αρκετές προτάσεις για δουλειά και εν τέλει προσελήφθη από εταιρεία μαργκετινγκ, που εκτίμησε τον πρωτότυπο τρόπο σκέψης του.
Σύμφωνα με μελέτες, οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού αφιερώνουν μόλις 6 δευτερόλεπτα κοιτάζοντας ένα βιογραφικό, προκειμένου να αποφασίσουν αν τους ενδιαφέρει ή αν θα περάσουν στο επόμενο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this