Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

«Πειρατικός» σταθμός εξέπεμπε πορνοταινίες στη συχνότητα του ALTER

«Ζωντάνεψε» ξανά η τηλεοπτική συχνότητα του ALTER αλλά όχι με το ενημερωτικό-ειδησεογραφικό πρόγραμμα που είχαν συνηθίσει οι τηλεθεατές όταν βρισκόταν σε λειτουργία αλλά...με πορνοταινίες αφού κάποιος «πειρατικός» σταθμός κατάφερε να εισχωρήσει στην συχνότητα και να μεταδώσει σκηνές ερωτικού περιεχομένου.
Το κανάλι χωρίς διακριτικό τίτλο που εξέπεμπε πορνό από τον Πειραιά στη συχνότητα 27 του Υμηττού, κατέβασε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε επιχείρηση διακοπής παράνομων ραδιοτηλεοπτικών σημάτων.
Η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ αναφέρει:
«Τέσσερις επιχειρήσεις για διακοπή λειτουργίας παράνομων Ρ/Τ σταθμών
Σε τέσσερις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διακοπή λειτουργίας παράνομων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, στις περιοχές του Πειραιά, της Κινέττας Αττικής, αλλά και της Πάτρας προχώρησε, το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, η ΕΕΤΤ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές.
Ειδικότερα στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πειραιά και Αττική, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής σε:
Τηλεοπτικό σταθμό, χωρίς διακριτικό τίτλο, που εξέπεμπε από την περιοχή Μανιάτικα του Πειραιά στο δίαυλο UHF-27, στον οποίο μέχρι πρότινος εξέπεμπε ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από αυθημερόν ανταπόκριση σε καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, καθότι το πρόγραμμα του σταθμού περιελάμβανε άσεμνο οπτικό περιεχόμενο και διαφημίσεις τηλεφωνικών γραμμών καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Ραδιοφωνικό σταθμό, με διακριτικό τίτλο «SPACE FM», ο οποίος εξέπεμπε στη συχνότητα 101,5MHz από κτίριο στην περιοχή Μεγάλα Σπιθάρια Κινέττας στην Αττική.
Επίσης, το νεοσύστατο Περιφερειακό Γραφείο της ΕΕΤΤ στην Πάτρα προχώρησε σε αντίστοιχες επιχειρήσεις στους ακόλουθους ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιοχής:
Με διακριτικό τίτλο «OASIS 89.7» ο οποίος εξέπεμπε στη συχνότητα 89,7 MHz.
Χωρίς διακριτικό τίτλο που εξέπεμπε στη συχνότητα 1,383 MHz.
Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται στην αρμοδιότητα της ΕΕΤΤ για εποπτεία, έλεγχο και βέλτιστη διαχείριση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, ενός σπάνιου εθνικού πόρου, με καθοριστική σημασία για την παροχή σύγχρονων και ασφαλών υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, στην Ελλάδα.»

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this