Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η Ryanair συνιστά… δίαιτα!

Εκτός από τα χαμηλά ναύλα η αεροπορική εταιρεία Ryanair είναι επίσης γνωστή για τις πρωτοποριακές πρακτικές και μεθόδους της. Το χαρακτηριστικό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει άλλη μία κίνηση της εταιρείας με στόχο τη μείωση του κόστους των καυσίμων. 

Ανακοίνωσε λοιπόν πως θα τυπώσει το περιοδικό που μοιράζεται στην πτήση- το οποίο θα χρησιμεύει και ως μενού- σε πιο λεπτό χαρτί, από το οποίο θα εξοικονομήσει μεγάλα ποσά που δαπανά σε καύσιμα και δαπάνες εκτύπωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph». Επίσης θα περιορίσει την ποσότητα πάγου που μεταφέρει και θα μειώσει το βάρος σε καθίσματα και καροτσάκια. 

Αλλά το καλύτερο από όλα είναι πως οι αεροσυνοδοί καλούνται να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή χάνοντας και οι ίδιες βάρος! Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στην εφημερίδα πως το προσωπικό ενθαρρύνεται να παρακολουθεί τα κιλά του με κίνητρο και τη συμμετοχή στο ετήσιο ημερολόγιο της εταιρείας. 

Μπορεί να προκαλεί εντύπωση αλλά αυτό δεν αποτελεί μόνο ιδέα της Ryanair. Οι Thai Airways έθεσε όριο στον επιθυμητό Δείκτη Μάζας Σώματος του προσωπικού και έσωσε στους εργαζόμενους διορία έξι μήνες να χάσουν βάρος. Τον Αύγουστο του 2010 οι Τουρκικές Αερογραμμές απηύθυναν τελεσίγραφο σε 28 αεροσυνοδούς είτε να χάσουν βάρος είτε να χάσουν τη δουλειά τους…

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this