Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Στο χείλος της χρεοκοπίας η ΔΕΗ!

Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία βρίσκεται η ΔΕΗ, που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας.

Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ εκτίναξαν τις ανεξόφλητες οφειλές, καθώς οι οικιακοί καταναλωτές όλο και περισσότερο, αδυνατούν να τους πληρώσουν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», το Δεκέμβριο του 2010 οι οφειλές συνολικά έφταναν τα 820 εκατομμύρια ευρώ και στο τέλος Μαρτίου εκτοξεύτηκαν στα 1,160 δισ. ευρώ, με το υπουργείο Οικονομικών να εξετάζει την παρακράτηση 200 εκατομμυρίων ευρώ από τα έσοδα του Ειδικού Τέλους Ακινήτων για τρεις μήνες, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα της επιχείρησης.
Η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι η άνοδος οφείλεται στις κυβερνητικές αποφάσεις για το χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο πληρώνεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος και στη μετάθεση της ημερομηνίας της αποπληρωμής από τις 80 ημέρες στις 120. Ένας άλλος παράγοντας ήταν και η απαγόρευση που επιβλήθηκε στη ΔΕΗ, να διακόπτει την παροχή ρεύματος σε απλήρωτους λογαριασμούς.


on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this