Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Διοικητική έρευνα για ξυλοδαρμό αλλοδαπού από αστυνομικούς

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο βίντεο με βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος αλλοδαπού συλληφθέντα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το άτομο που ανάρτησε το βίντεο στο youtube, το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Αμερικής, στα τέλη Ιανουαρίου. Στο βίντεο οι αστυνομικοί φαίνεται να χτυπούν τον αλλοδαπό κατά τη διάρκεια του ελέγχου και της σύλληψης, ενώ του επιτίθενται και κάποιοι άλλοι με πολιτικά (άγνωστο αν είναι πολίτες ή αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα).
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σχετικά με την ανάρτηση, σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή), οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που αφορά επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού προσωπικού κατά τη διαδικασία ελέγχου και σύλληψης ατόμου, ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας».
Δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι θα προκύψει και αν θα αποδοθούν τελικά ευθύνες από την διοικητική έρευνα, βλέποντας πάντως το βίντεο αυτό ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό. Μετανάστης ή όχι, αλλοδαπός ή Έλληνας, κανείς δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Επρόκειτο για ένα έλεγχο βρε παιδιά! Κι ο έλεγχος κατέληξε μεν σε σύλληψη, οι κλωτσιές και οι μπουνιές προς τι όμως κύριοι αστυνομικοί;;; Πυξ λαξ τον έβαλαν στο περιπολικό τον άτυχο αλλοδαπό! Αυτό κι αν είναι κατάχρηση εξουσίας!
Καμαρώστε Έλληνες αστυνομικούς...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this