Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Επίθεση κατά του Πέτρο Ευθυμίου στο Μαρούσι

Ένα από τα "hot" νέα του Σαββάτου ήταν η επίθεση που δέχτηκε ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου σε καφετέρια στο Μαρούσι. Άλλωστε οι "επιθέσεις" με "θύματα" πολιτικούς είναι πλέον συχνό φαινόμενο τον τελευταίο καιρό. Ας αναφέρουμε όμως αρχικά το πως έχει η ιστορία...
Ο κ. Ευθυμίου, συνομιλούσε με κάποιους πολίτες στην καφετέρια όταν, σύμφωνα με μάρτυρες, εμφανίστηκαν στην πλατεία αρκετοί νεαροί με διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Οι συγκεκριμένοι νεαροί μοίραζαν φυλλάδια και φώναζαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής, χωρίς αρχικά να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, μετά από λίγη ώρα οι νεαροί πλησίασαν τον Πέτρο Ευθυμίου και άρχισαν να προπηλακίζουν και να βρίζουν τον ίδιο και τους πολίτες που μιλούσαν μαζί του. Τραυματισμοί δεν υπήρξαν, ενώ το επεισόδιο επιβεβαιώθηκε και από την αστυνομία.
Την επίθεση στον κ. Ευθυμίου καταδίκασε, φυσικά, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ η οποία, μέσω του εκπροσώπου της τόνισε χαρακτηριστικά: "Οι κουκουλοφόροι και οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι ντροπή για όλους μας. Είναι στίγμα για τη Δημοκρατία". 
Φυσικά, εδώ και αρκετό καιρό έχουμε όλοι μας αντιληφθεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν μια σύμπνοια απόψεων σε ανάλογα θέματα. Άλλωστε, οι βουλευτές των δυο κομμάτων εξουσίας είναι που δέχονται μαζικά τις επιθέσεις, είτε αυτές είναι γιαούρτια, είτε νεράντζια, είτε απλά κοσμητικά επίθετα! Είναι και εκείνοι άλλωστε που οδήγησαν την χώρα στην κατάσταση που είναι τώρα, οπότε να μην έχουν και παράπονο. 
Για το αν βέβαια πίσω από την συγκεκριμένη επίθεση είναι η Χρυσή Αυγή, οι γνώμες διίστανται. Κι αυτό γιατί οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής αναφέρουν ότι στην φραστική επίθεση πήρε μέρος και απλός κόσμος ο οποίος φώναζε συνθήματα του κόμματος. Τα συμπεράσματα γι' αυτό δικά σας, καθώς παραθέτω το βίντεο που ανέβασε το makeleio.gr με την στιγμή της επίθεσης, οπότε μπορείτε να σχηματίσετε την άποψή σας για το συμβάν.


Αυτό που πάντως είναι άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ακόμα συνεχίζουν και προκαλούν όλοι αυτοί οι κύριοι. Οι πολιτικοί εννοώ, βεβαίως βεβαίως... Αφού το βλέπετε ότι δεν σας σηκώνει το κλίμα, τι το παλεύετε ακόμα; Και μετά να παραπονιέστε από πάνω ότι δέχεστε και επιθέσεις! Αφού ο κόσμος, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι κύριοι πολιτικοί! Και εννοείται ότι θα σας αρχίσουμε στα μπινελίκια μόλις σας πετύχουμε στο δρόμο! Εσείς έχετε το δικαίωμα να μας κόβετε μισθούς και συντάξεις; Έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να σας ρίχνουμε μπινελίκια και ότι άλλο μας έρθει λοιπόν! Δημοκρατία έχουμε άλλωστε... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this