Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται μαζί του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Συγκεκριμένα, ζητά να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι. Για τους πέντε εκδόθηκε από τον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση ένταλμα σύλληψης, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι φυγής.
Εκτός του πρώην υπουργού, που θα απολογηθεί για την υπόθεση την Δευτέρα του Πάσχα, η εντολή της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών αφορά και τους:
  • Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι»,
  • Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριων off shore εταιριών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό
  • Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου.
Οι τρεις προαναφερθέντες θα απολογηθούν την Τρίτη.
Η απόφαση δέσμευσης των λογαριασμών αφορά επίσης και τον Αστέριο Οικονομίδη ο οποίος και προφυλακίστηκε την Μ. Πέμπτη 12 Απρίλιου, μετά την απολογία του στον ανακριτή. Ο Οικονομίδης είναι βασικός μέτοχος σε εταιρία που εμφανίζεται να επισκευάζει το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου από το 2001 και επίσης να πουλά διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this