Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Εισπράττουν από τη φυλακή τους μισθούς και τις συντάξεις τους οι επίορκοι του Δημοσίου!!!

Θυμάστε, φαντάζομαι, την υπόθεση με τις υπαλλήλους από το ΙΚΑ Καλλιθέας που έδιναν παράνομα επιδόματα σε ανθρώπους που δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εννοείται με το αζημίωτο. Όπως διαβάζουμε στο "Έθνος", τα μέλη της συμμορίας που έκαναν τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας και βρίσκονται στη φυλακή περιμένοντας να δικαστούν, μισθοδοτούνται κανονικά!!! 
Οι γυναίκες αυτές, λοιπόν, λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, καθώς δεν έχουν περάσει ακόμη από πειθαρχικό συμβούλιο, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία για την οριστική τους παύση. Κανονικά λαμβάνουν επίσης τη σύνταξή τους και οι δύο κατηγορούμενες που είχαν αποχωρήσει από την υπηρεσία. 
Όπως αναφέρει το Έθνος, η ζημιά που προκλήθηκε στο ΙΚΑ από τη δράση τους είναι, τελικά, σχεδόν τριπλάσια από ό,τι είχε υπολογιστεί πέρυσι τον Μάρτιο και αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα των επιθεωρητών του ιδρύματος.
Πάντως το ΙΚΑ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων, στην περίπτωση που αυτοί κριθούν ένοχοι, έτσι ώστε να αποκατασταθεί μέρος της οικονομικής ζημιάς που προκάλεσαν.
Η ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, αλλά στις αρχές Μαρτίου, όταν συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, θα συνεδριάσει αυτεπαγγέλτως το συμβούλιο πλημμελειοδικών για να αποφασίσει εάν θα αποφυλακιστούν με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ή αν θα επεκταθεί η περίοδος της προσωρινής κράτησής τους για άλλους έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this