Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα. Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ.

Σε απεργιακό κλοίο θα βρίσκεται η χώρα σήμερα. Στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, 24ωρη απεργία πολλά σωματεία από το χώρο της υγείας, ενώ με δυσκολία θα γίνουν και οι μετακινήσεις καθώς στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι των μέσων μεταφοράς.

Λουκέτο στην Υγεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Την ίδια ώρα σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Στάση εργασίας στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ
Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στη στάση εργασίας θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στο χορό των κινητοποιήσεων και η ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί εως τις 2.00 το μεσημέρι για την πρωϊνή βάρδια και από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας.


Σε 24ωρη απεργία η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.


Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Πέμπτη και Παρασκευή
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.
Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.


Πώς θα κυκλοφορήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Την Πέμπτη, στους δρόμους της Αθήνας δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ενώ στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Συνεπώς δρομολόγια δεν θα πραγματοποιήσουν ούτε οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ το ΜΕΤΡΟ, στη μπλε γραμμή, θα έχει τερματικό σταθμό τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς, δηλαδή ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, θα κυκλοφορήσουν κανονικά καθώς λόγω της επίταξης οι εργαζόμενοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this