Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Reuters: Σε κάθε Ελληνα που αυτοκτονεί, αντιστοιχούν άλλοι 20 που το σκέφτονται

Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών παρουσιάζουν χώρες που βιώνουν οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα. 'Οπως μάλιστα επισημαίνει το Reuters σε δημοσίευμά του, πίσω από κάθε αυτόχειρα υπάρχουν περισσότεροι από 20 άνθρωποι απελπισμένοι που έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.
Μάλιστα, πίσω από τις αυτοκτονίες ή τις απόπειρες, κρύβονται τα κρούσματα κατάθλιψης ή αλκοολισμού, σοβαρά ψυχικά προβλήματα τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην γίνονται και ποτέ γνωστά, ωστόσο έχουν επιπτώσεις και μάλιστα θλιβερές στη ζωή των ανθρώπων.
Επίσης, επισημαίνεται ότι μια απόλυση μπορεί να οδηγήσει σε βαριά κατάθλιψη ή σε κάποιο άλλο είδος ψυχικής ασθένειας, ενώ σπάνια τα άτομα αυτά μπαίνουν στη διαδικασία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Το ανθρώπινο κόστος της οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα μεγάλο, όπως αναφέρεται και στο εν λόγω άρθρο, σχολιάζεται δεν στο συγκεκριμένο άρθρο ότι πολλοί είναι οι νέοι που  καταφεύγουν στα ναρκωτικά.
Το άρθρο κλείνει με μια προτροπή προς τους πολιτικούς: «Επανεκκινήστε την οικονομία για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και πάλι...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this