Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Οι άνδρες είναι πιο «βρωμιάρηδες» από τις γυναίκες στον χώρο εργασίας τους

Βρώμικοι και χωρίς κανένα ενδιαφέρον είναι οι άνδρες στον χώρο εργασίας τους, καθώς τα γραφεία τους είναι γεμάτα μικρόβια, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο.
Βρώμικα αντικείμενα τα οποία βρίσκει κανείς στο γραφείο ενός άνδρα είναι κυρίως από τις ακαθαρσίες του δέρματος, της μύτης κλπ. Την ίδια ώρα σε αυτά των γυναικών, τα μικρόβια πραγματικά απουσιάζουν, καθώς είναι καθαρά και τακτοποιημένα.
Την ίδια ώρα η έρευνα αυτή καταρρίπτει τον μύθο του βρώμικου πληκτρολογίου, καθώς η συσκευή με τα πιο πολλά μικρόβια δεν είναι άλλη από την τηλεφωνική συσκευή.
Όπως μεταδίδει το iatropedia.gr, η έρευνα του Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Σκοτ Κέλι, έβγαλε ως συμπέρασμα πως η διαφορά αυτή ανάμεσα στα δύο φύλα, οφείλεται στο ότι οι γυναίκες είναι πιο σχολαστικές με τους κανόνες υγιεινής και στο γραφείο τους, εκτός από το νοικοκυριό τους, αλλά πιο συνεπείς με τους προσωπικούς κανόνες υγιεινής (οι γυναίκες πλένουν τα χέρια και τα δόντια τους πιο τακτικά από τους άνδρες).
Η έρευνα έγινε εξετάζοντας 450 δείγματα από τις επιφάνειες 90 γραφείων από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ και διαπίστωσαν ότι τα ανδρικά γραφεία φιλοξενούσαν μεγαλύτερες ποσότητες μικροοργανισμών (σε ποσοστό 10% έως 20%) σε σχέση με τα γυναικεία, αν και η σύνθεση των βακτηρίων δεν διέφερε ανάμεσα στα δύο φύλα.
Συνολικά οι ερευνητές εντόπισαν περίπου 550 γένη βακτηρίων πάνω στα γραφεία και τα πιο πολλά προέρχονταν από το ανθρώπινο δέρμα και τις κοιλότητες του ανθρώπινου σώματος (ρουθούνια, στόμα κ.α.). Ακόμα μεγαλύτερες ήσαν οι αποικίες των βακτηρίων στα τηλέφωνα και τις καρέκλες σε σχέση με τις επιφάνειες των γραφείων, τα πληκτρολόγια και το ποντίκι του υπολογιστή.
Φαίνεται παράξενο, αλλά σε μερικές περιπτώσεις εντοπίστηκαν βακτήρια από απομακρυσμένα εξωτικά μέρη, τα οποία προφανώς κάποιοι εργαζόμενοι έφεραν μαζί τους από τις διακοπές. Σε κάθε περίπτωση, τα περισσότερα από τα βακτήρια του γραφείου, όπως άλλωστε και του σπιτιού, είναι αβλαβή για την ανθρώπινη υγεία - όχι όμως όλα.
Ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Κέλι, πάντως φρόντισε να απαλύνει την ενοχή των ανδρών, λέγοντας ότι γενικά τα γραφεία των ανδρών είναι μεγαλύτερα από εκείνα των γυναικών οπότε δικαιολογείται σε ένα βαθμό να φιλοξενούν περισσότερα βακτήρια. Κάτι ανάλογο συμβαίνει, όπως είπε, επειδή συνήθως τα χέρια ή τα στόματα των ανδρών είναι μεγαλύτερα από αυτά των γυναικών, πράγμα που διευκολύνει τον αποικισμό τους από τα μικρόβια. Βέβαια όλα αυτά δεν μπορούν να αποκρύψουν το βασικό γεγονός, ότι απλούστατα οι γυναίκες είναι πιο καθαρές από τους άνδρες.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this